Na fakultetima slobodno još 1.828 mjesta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Od ukupno odobrenih 3.530 mjesta za upis u školskoj 2012/2013. godini na 15 fakulteta i dvije akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvom upisnom roku popunjena su 1.702 mjesta, te je za upis u drugom upisnom roku ostalo još 1.828 mjesta.

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić rekao je Srni da slobodnih mjesta ima na svim fakultetima i akademijama, izuzev na studiju medicine Medicinskog fakulteta u Foči, te studiju novinarstva Filozofskog fakulteta.

Prema njegovim riječima, tradicionalno je najviše zainteresovanih za upis bilo na Filozofski i Pravni fakultet, dok su najmanji interes svršeni srednjoškolci iskazali za upis na tehničke fakultete.

Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Filozofskom fakultetu – 328, a slijede Ekonomski fakultet u Brčkom sa 210 i Ekonomski fakultet fakultetu u Istočnom Sarajevu sa 140 slobodnih mjesta.

Na Poljoprivrednom fakultetu slobodna su 172, na Pravnom fakultetu nepopunjeno je još 161 mjesto, a na Pedagoškom 108 mjesta.

Zainteresovani za upis na Elektrotehnički fakultet mogu računati na 85 slobodnih mjesta – 40 iz budžeta i 45 samofinansirajućih, dok su na Mašinskom fakultetu od 120 odobrenih mjesta na prvom upisnom roku popunjena samo 34.

Na Medicinskom fakultetu slobodnih mjesta ostalo je za još 11 samofinansirajućih studenata na studijskom programu stomatologije.

Slobodnih mjesta ima i na Akademiji likovnih umjetnosti, Muzičkoj akademiji, ali i na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu.

Drugi upisni rok za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija biće u posljednjoj sedmici avgusta, a za studente drugog ciklusa krajem septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare