Na dnevnom redu informacija o ralizovanim kreditima IRB-a

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo razmatraće danas Informaciju o realizovanim kreditima Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske na području grada od njenog osnivanja do kraja 2012. godine, koja je zbog nepotpunosti povučena sa prethodne sjednice.

U informaciji se navodi da je IRB u grad Istočno Sarajevo plasirala ukupno 108.978.684 KM, od čega se 61,3 odsto odnosi na kreditne plasmane, a 38,7 odsto na plasmane u hartije od vrijednosti.

IRB je, posredstvom svojih kreditnih linija, plasirala u grad oko 67 miliona KM kroz 457 odobrenih kreditnih zahtjeva. Od ukupnog broja kreditnih plasmana u grad Istočno Sarajevo, putem kreditnih linija za preduzetnike i preduzeća, realizovano je 40,9 odsto.

U informaciji se navodi da je korisnicima na području grada odobreno 340 stambenih kredita u ukupnom iznosu od 19.758.229 KM.

Više od 90 odsto vrijednosti odobrenih kredita iskorišteno je za kupovinu, dok je ostatak upotrijebljen za izgradnju novih, te rekonstrukciju i proširenje postojećih stambenih jedinica.

„Svojim kreditnim plasmanom IRB je doprinjela očuvanju i povećanju zaposlenosti u gradu. Korisnici sredstava iz kreditne linije za preduzetnike i preduzeća i za poljoprivredu imali su obavezu da održe postojeći broj zaposlenih“, navodi se u informaciji.

Na ovaj način do kraja 2012. godine IRB Srpske je obezbijedila očuvanje postojećih 1.534, te otvaranje 244 novih radnih mjesta.

Zaključno sa 31. decembrom 2012. godine, IRB Srpske je plasirala ukupno 42.162.785 KM u hartije od vrijednosti emitenata sa područja grada Istočno Sarajevo.

Odbornici će razmatrati i informaciju o stanju bezbjednosti na području grada i prijedlog mjera za poboljšanje, kao i izvještaje o radu Matične biblioteke, ustanova za kulturu na području grada i Informaciju o vodosnabdijevanju i kanalizacionoj infrastrukturi.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare