Muzej će čuvati arhivsku građu Sarajevsko-romanijske regije

2

Izgradnja muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata na Palama trebalo bi da počne ove godine, a čuvaće arhivsku građu Sarajevsko-romanijske regije iz rata, ali i iz vremena koji mu je prethodio, izjavio je načelnik opštine Boško Jugović.

Jugović je napomenuo da je izgradnja muzeja dogovorena zahvaljujući srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske, a za početak radova izdvojeno je 500.000 KM.

On je rekao da će zgrada muzeja biti smještena u novoj urbanoj zoni Pala, na raskršću za naselje Koran, u blizini kompleksa nove zgrade Policijske uprave Istočnog Srajeva.

Izvođač radova biće firma „Građenje“ sa Pala, a planirano je da ove godine objekat bude izgrađen i pokriven, dok će se na završetak sačekati.

Jugović je dodao da je za konačan završetak potrebno više sredstava, a i sam koncept gradnje biće dorađivan, jer će u tom projektu učestvovati republičke instiutucije.

On smatra da su izgradnja muzeja i očuvanja spomen-obilježja jedini način da se sačuva uspomena na ljude koji su živote položili za odbranu Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ne pravite nista, cekaj te bolje dane. Trebace nam hljeba gospodare, ne ostavljajte narod gladan.

Kod domaćina su najčešće fraze: ,,završićemo ove godine“, ,,trebalo bi da počne“, ,,uskore kreće“ i sl.