Na stazama Ski-centra „Ravna planina“ na Palama od 14. do 17. decembra se održava drugi „FIS trofej Ravna planina“ na kojem će se u FIS trkama muškog i ženskog slaloma takmičiti 97 takmičara iz 26 zemalja.

Takmičari će imati mogućnost da ispune i olimpijsku A normu, pa je konkurencija velika, jer skijaška sezona u mnogim evropskim centrima još uvijek nije počela.

Organizator takmičenja je kompanija „Majneks“ sa Pala i Smučarski klub Pale koji su i uprkos nedostatku snijega učinili sve da pripreme stazu koja zadovoljava kvalitet Međunarodne skijaške federacije.

Prvog dana pobjedu u ženskoj konkurenciji je odnijela Elvedina Muzaferija iz BiH sa vremenom 1:31.33 što je za +2.55 bilo brže od drugoplasirane Samarinou Marie iz Grčke. Treća je bila njena zemljakinja Rali Sofia sa zaostatkom od +2.68. Kompletan poredak pogledajte ovdje.

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Čeh Staszovski Michal sa vremenom 1:23.43. Drugi je bio Grk Antoniou Ioanis sa zaostatkom od +0.21, a treći takođe Grk Proios Ioanis sa zaostatkom od +0.45. Kompletan poredak pogledajte ovdje.

Danas su takođe na rasporedu trke slaloma.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare