Muzaferija i Proios pobjednici prve FIS trke na Ravnoj Planini

0

Juče je u Ski centru Ravna Planina kod Pala održana prva FIS trka slaloma za žene i muškarce. Trka je održana na vještačkom snijegu i prva je sezonska trka ove sezone u regionu.

Skijaši su startovali na 1160 metara nadmorske visine, dok je cilj bio na 940 mnv sa visinskom razlikom od 220 metara. Staza je bila dobro pripremljena i ispunila je sve uslove Međunarodne skijaške federacije.

Nastupilo je više od 90 učesnika iz 17 zemalja, a pobjedu u ženskoj konkurenciji je odnijela skijašica iz BiH Elvedina Muzaferija sa vremenom 1:36.64. U muškoj konkurenciji je trijumfovao Janis Proios sa vremenom 1:29.51.

Od Paljana najbolji rezultat je ostvarila Žana Novaković, treće mjesto sa zaostatkom +2.21 za pobjednicom. Stanišić Strahinja je bio 11. sa zaostatkom +1.57. Sedam stotinki je bio sporiji Marko Šljivić. Rudić nije startovao u drugoj vožnji, dok Đokanović Strahinja nije završio drugu vožnju. U ženskoj konkurenciji Maja Tadić nije završila drugu vožnju.

Takmičenje se nastavlja danas trkama slaloma.

Tehnički organizator takmičenja je Smučarski klub „Pale“, a organizaciju su pomogli Ski-centar „Ravna planina“, Smučarski savez Republike Srpske i Smučarski s

FIS Ravna Planina Pale muškarci

FIS Ravna Planina Pale žene

(www.palelive.com)

Save

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare