Muškarac lišen slobode i predat Tužilaštvu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Nadležnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu jutros je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nanošenje teških tjelesnih povreda, predat muškarac čiji su inicijali B.N, koji je učestvovao tuči i pucnjavi ispred ugostiteljskog objekta „Bakus“ u Istočnom Sarajevu.


Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je Srni da je lice B.N. juče lišeno slobode, kada je napustio Bolnicu „Kasindo“.

Kako Srna nezvanično saznaje, riječ je o Bojanu Ninkoviću koji je 9. novembra učestvovao u tuči i pucnjavi ispred ugostiteljskog objekta „Bakus“ kada su povrijeđeni Benjamin Mujagić i Senaid Mujić iz Kantona Sarajevo, te Dragiša Kenjić iz Istočne Ilidže.

Tešićeva je naglasila da je tužilac juče naložio da se B.N. sasluša u svojstvu svjedoka, te u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo teška tjelesna povreda i izazivanje opasnosti.

„Na osnovu vještačenja utvrđeno je da se sporni tragovi koji su izuzeti sa pištolja, čaura, zrna i krvi podudaraju sa tragovima uzetim od lica čiji su inicijali N.B“, rekla je ona.

Tešićeva je istakla da su, osim N.B, obuhvaćeni i N.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i B.M. zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Prema njenim riječima, tužilac je naložio da S.M. zbog lošeg zdravstvenog stanja neće biti lišen slobode i saslušan do potpunog oporavka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments