Motika: Pomoći proizvodne programe i nove projekte

0

ZVORNIK – Vlada Republike Srpske i Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva će kompaniji “Alumina” iz Zvornika pomoći u realizaciji proizvodnih programa i novih projekata, rekao je danas u Zvorniku pomoćnik ministra za industriju Milorad Motika.

“Oduševljen sam pristupom menadžmenta u rješavanju problema sa kojima se kompanija suočava, pristupom proizvodnji i načinom na koji se razmišlja dalje voditi ova fabrika”, rekao je Motika nakon sastanka sa menadžmentom “Alumine”.

Izrazivši zadovoljstvo na koji način se radi u “Alumini”, Motika je rekao da Vlada Republike Srpske i sve druge strukture treba da pruže maksimalnu podršku menadžmentu i Upravi kompanije u realizaciji poslovnih planova.

Motika je naveo ogroman doprinos “Alumine” Republici Srpskoj i njenom razvoju, jer je riječ o velikom značajnom izvoznom preduzeću.

Na sastanku je rečeno da su proizvodni programi namijenjeni za tržišta EU, gdje učestvuju partneri iz NJemačke, Francuske i drugih zemalja, tako da nije nimalo lako ostati konkurentan.

“Tu nema utakmice i ovdje sa ovim kadrom, kojim kompanija raspolaže, mora se ići dalje, odnosno angažovati i jedan broj svjetskih stručnjaka da bi se odbranila tržišna pozicija fabrike na svjetskom nivou”, naglasio je Motika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments