Moskovia sletjela, na Jahorinu stigli prvi ruski turisti

0

Avion Moskovia Airlinesa danas je oko 11.00 časova sletio na aerodrom Sarajevo. Na Jahorinu su stigli prvi ruski turisti, a time je i zvanično otvorena nova aviolinija na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, Moskva – Sarajevo – Moskva.

Direktor Moskovia Airlinesa Mihail Aleksejev se na aerodromu zahvalio na dobrodošlici.

“Dugo smo već pokušavali uspostaviti ovu liniju i evo napokon smo u tome i uspjeli, a nabavili smo i novi avion Superjet 100 za ovu liniju”, izjavio je na aerodromu je Aleksejev.

Izjave za medije je dao i predstavnik Moskovie za Balkan Darko Nikolić.

“Svih 93 mjesta u avionu bila su puna, a u njemu su bili ruski turisti koji su već rezervisali hotele na Jahorini, te bh. radnici koji su bili na privremenom radu u Rusiji. Cijena povratne karte na ovoj liniji koštaće 370 evra, dok će u biznis klasi ići do 1.000 evra. Mi imamo svoje predstavništvo ovdje na Sarajevskom aerodromu, a karte će se moći nabaviti i u pojedinim turističkim agencijama”, naveo je Nikolić.

Organizovani dolazak prve grupe gostiju iz Rusije, veliki je iskorak za turizam na Jahorini i u Republici Srpskoj.

Olimpijski centar “Jahorina”, Turistička organizacija Istočno Sarajevo i Udruženje hotelijera su velikim naporima i svojim nastupima u Moskvi znatno doprinijeli ovom turističkom projektu i otvaranju domaćeg tržišta za ruske klijente.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments