Mogućnosti za zapošljavanje povrijeđenih od mina

0

SOKOLAC – Opština Sokolac će u saradnji sa njemačkom nevladinom organizacijom ASB raditi na projektu „Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje“.

Cilj ovog projekta jeste da pružanjem poslovnih obuka stvori mogućnosti zapošljavanje ekonomski ugroženih ljudi povrijeđenih od mina ili članova njihovih porodica.

„U prvoj fazi projekta, koja će početi 10. februara, sve žrtve mina popuniće obrasce i izvršiće se odabir kandidata“, rekao je Srni koordinator projekta Dragan Bašević i dodao da će opština Sokolac u ovom projektu učestvovati sa 20 odsto sredstava.

On je napomenuo da će u drugoj fazi biti izvršena petodnevna obuka kandidata, koja bi počela 1. marta, u trećoj fazi će biti urađeni biznis planovi, a projekte će ocjenjivati zajednička komisija opštine i ove njemačke nevladine organizacije.

Prema njegovim riječima, žrtve mina mogu u svojim biznis planovima aplicirati za nabavku plastenika, poljoprivrednih mašina, stoke, kao i u oblasti zanatske i trgovinske djelatnosti.

Bašević je podsjetio da su na području opštine registrovane 44 žrtve mina u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare