Mogućnost proširenja toplovodne mreže u Sokocu

0

SOKOLAC – Predstavnici lokalne zajednice održali su danas sastanak sa predstavnicima banjalučke firme “IEE”, koja je dio “ELNOS” grupacije koja se bavi radom i istraživanjem u oblastima obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i ekologije.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti da se Javno komunalno preduzeće “Sokolac” prilagodi savremenom poslovnom i tehničkom modelu i proširenju toplovodne mreže.

Predstavnik “ELNOS” grupacije, Milenko Majstorović istakao je da glavni cilj projekta “Ekološki prihvatljivo grijanje na biomasu na području Romanije” jeste proširenje grupacije, a to podrazumjeva osnivanje privrednog društva koje će da obuhvata ovu djelatnost na području Sarajevsko – romanijske regije. On je dodao da grijanje na biomasu, otvora brojne mogućnosti za ostvarivanje višestrukih pozitivnih efekata, a jedan od njih je otvaranje novih radnih mjesta.

Načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica istakao je da postoje brojne prednosti koje bi donio ovaj projekat, prvenstveno proširenje toplovodne mreže i uključivanje novih korisnika, kao i kvalitetnije grijanje za sve potrošače JKP “Sokolac”..

Kada je o grijanju na biomasu riječ dobili smo veoma dobar rezultat kakav konkretno imamo u opštini Gradiška, gdje je urađen jedan od najozbiljnijih projekata u oblasti obnovljive energije u Republici Srpskoj i regionu. Danas smo došli u Sokolac da sagledamo sve aspekte toplovodnog sistema i da pokušamo da ga dignemo na jedan veći nivo, rekao je direktor preduzeća “IEE” Banja Luka .

O trenutnom stanju u JKP “Sokolac” prisutne je upoznao direktor Dejan Tomić, rekavši da toplane zagrijavaju oko 18.000 kvadratnog prostora za 387 fizičkih i 40 privatnih lica u Sokocu.

Nakon razgovora predstavnici IEE-a i ELNOS-a obišli su objekte JKP “Sokolac”.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments