Mogućnost korištenja fondova EU

0

SOKOLAC – Za izradu lokalne strategije ruralnog razvoja treba animirati lokalno stanovništvo, te napraviti kriterijume za selekciju projekata kako bi se moglo aplicirati za fondove EU, istaknuto je na današnjoj javnoj raspravi o Nacrtu strategije ruralnog razvoja za opštine Han Pijesak, Sokolac i Rogatica.
Slavica Ašonja, predsjednica Upravnog odbora Lokalne akcione grupe „Devetak“, koja je organizator javne rasprave održane danas na Sokocu, rekla je da manja seoska područja treba da izrade sopstvene strategije i usvoje nova znanja i vještine.

Prema njenim riječima, ruralni razvoj podrazumijeva razvoj poljoprivrede, infrastrukture, socijalnih uslova života, kao i zaštitu životne sredine i ekologije.

Ašonja je istakla da je Lokalna akciona grupa „Devetak“ osnovana 2011. godine za područje opština Sokolac, Rogatica i Han Pijesak. Pokriva teritoriju od 1.677 kilometara kvadratnih na kojoj živi oko 35 000 stanovnika. Ona je dodala da je ovo područje bogato prirodnim resursima – šumom, pitkom vodom i zemljištem, ali da se, na primjer, drvo iskorištava samo u primarnoj fazi.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare