Mobilnom aplikacijom prijaviti komunalne probleme

0

ISTOČNA ILIDŽA – Omladinska organizacija „Natura“ pokrenula je u opštini Istočna Ilidža projekat u okviru kojeg je planirana izrada aplikacije za mobilne telefone putem koje će građani moći da prijave komunalne probleme direktno nadležnim službama na području opštine.

Projekat ove organizacije pod nazivom „Hajde da budemo ekološki pametniji“, čiji je cilj unapređenje komunalnih usluga na području ove lokalne zajednice, finansira Ambasada Francuske u BiH, a partner projekta je opština.

Besplatna aplikacija koja u okviru projekta bude kreirana služiće kao alat za unapređenje komunikacije između opštine i građana, saopšteno je na internet stranici opštine Istočna Ilidža.

Građani će, putem aplikacije, na jednostavan način moći da prijave probleme kao što su neispravna gradska rasvjeta i saobraćajna signalizacija, prljanje javnih zelenih površina, oštećenja opreme u dječijim parkovima i slično.

Problem će biti proslijeđen nadležnoj službi, a osoba koja je prijavila problem biće obaviještena o koracima preduzetim na rješavanju prijavljene smetnje.

S ciljem da aplikacija, koja je u procesu kreiranja, bude što kvalitetnija i što bolje odgovori potrebama građana, sprovodi se anketa za stanovnike opštine Istočna Ilidža, a zainteresovani mogu da odgovore na pitanja iz anketnog upitnika na linku https://forms.gle/YfUZdfjQs11gS9766 i time doprinesu sprovođenju projekta i unapređenju opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare