Mnogo manifestacija uprkos besparici

0

U protekloj godini samo je bilo manje filmskih projekcija, jer, prema novoj tehnologiji, za prikazivanje filmova treba poseban aparat. Centar će nastojati u ovoj godini i to nabaviti da bi građani mogli da vide neke atraktivne filmove, ističe Samardžija.

Direktor Javne ustanove za kulturu i sport – „Kulturno-sportski centar“ – Pale Gordana Samradžija ističe da su, bez obzira na tešku ekonomsku situaciju, proteklu godinu završili uspješno i organizovali niz kulturnih manifestacija, od pozorišnih predstava, preko muzičkih koncerata do promacija knjiga.

„Kada sumiramo rezultate, možemo biti zadovoljni proteklom godinom“, ocjenjuje Samardžija u intervjuu Srni i naglašava da su krajem godine imali muzički koncert koji su organizovali učenici Muzičke škole i Srednjoškolskog centra „Pale“.

Prema njenim riječima, u protekloj godini samo je bilo manje filmskih projekcija, jer, prema novoj tehnologiji, za prikazivanje filmova treba poseban aparat. Centar će nastojati u ovoj godini i to nabaviti da bi građani mogli da vide neke atraktivne filmove.

„I u ovoj godini planiramo da organizujemo tradicionalne manifestacije, a to su ‘Konferencija beba’, ‘Dani Duška Trifunovića’ i izložba ručnih radova“, rekla je Samardžija.

Samardžija navodi da je 11. januara tradicionalno Guslarsko veče, a biće organizovan i izbor sportiste opštine Pale za 2012. godinu.

Krajem februara biće održano Veče recitatora, što je, takođe, postala tradicionalna manifestacija, na kojoj učestvuju učenici osnovnih škola i Srednjoškolskog centra, kao i studenti.

„Imamo dobru saradnju i sa fakultetima, posebno sa Filozofskim, jer organizujemo promocije knjiga“, istakla je ona i dodala da su programom rada za 2013. godinu planirali da publici prikažu dvije profesionalne pozorišne predstave.

Ona je napomenula da pri Kulturnom centru prostorije imaju i novoformirano Studentsko pozorište, KUD „Mladost“ i Udruženje guslara.

Samardžija pojaljšnjava da rade projekte koji ne iziskuju velika sredstva i da organizuju sponzore koji im pomažu u nekim manifestacijama, kao što je „Konferencija beba“, kada podijele veliki broj poklona.

Ona je dodala da im je opština na upravljanje dala Sportsko-poslovni centar „Peki“ – Pale i pećinu „Orlovača“. Od kada je otvoren „Peki“, svi registrovani klubovi su imali besplatne termine za treninge, ali od 1. janura plaćaju se zakup za klubove i za rekreaciju.

Plaćanje termina je simbolično i košta 30 KM sat i po za klubove, a 60 KM sat vremena za rekreaciju. Samardžija navodi da je taj zakup minimalan kako bi bio pokriven jedan dio troškova koji se napravi u dvorani, a posebno za grijanje, za šta treba izdvojiti dosta sredstava.

Ona je apelovala na sve klubove i rekreativce da se u dvorani ponašaju domaćinski, a posebno da čuvaju parket.

„Imamo planova da u dvorani organizujemo i neka veća sportska dešavanja, kao i muzičke manifestacije, ali moramo zaštititi parket, kao i riješiti problem akustike“, zaključila je Samardžija.

(www.palelive.com / Srna / Ljiljana Čvoro)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare