Mladost za Petra: Prikupljeno preko 14 hiljada KM

0

ZVORNIK – U akciji „Mladost za Petra“ prikupljeno je i uplaćeno na račun 14.018 KM, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare v.d. direktora Doma omladine Dušan Petrović.

Akciju „Mladost za Petra“ pokrenuli su, kako je rekao Petrović, mladi ljudi Zvornika na čelu sa Domom omladine, Svetosavskom omladinskom zajednicom (SOZ) i Omladinskim savjetom Zvornika i velikim brojem volontera.

Okosnica akcije bio je sinoćni humanitarni koncert na kome su za Zvorničane pjevali Sergej Ćetković i Boris Režak, kao i zvornički bend „Morison“.


Ukupno je bilo zaduženo 1.812 ulaznica po cijeni od 10 KM, a prodato je 1.316 ulaznica čime je skupljeno 13.160 KM, dok je ukupan rashod za sve troškove koncerta bio je 680 KM, tako da je porodici predato 12.480 KM. Istovremeno je u kutiji za donacije koja je bila istaknuta na prodajnom mjestu prikupljeno 1.587 KM, tako da je ukupno predato novca 14.018 KM koji je uplaćen na račun porodice – rekao je Petrović.

Uz zahvalnost velikoj muzičkoj zvijezdi Ćetkoviću, kao i Režaku koji su se odazvali na poziv da pjevaju na humanitarnom koncertu, Petrović je dodao da je na ovaj način završena šestodnevna akcija.

Marko Danojlović iz SOZ rekao je da će SOZ preduzeti i ostale akcije neophodne za prikupljanje sredstava za liječenje tromjesečnog Petra Pantića iz Pilice kod Zvornika koji ima oštećenje desne strane mozga zbog čega ima svakodnevne napade i strašne bolove.

Mihajlo Mikanović iz Volonterskog servisa Zvornik koji je obezbijedio volontere za prodaju karata, zahvalio se svim građanima Zvornika i ostalim koji su učestvovali u akciji prodaje karata i prikupljanja priloga.

Prema riječima porodice mališana, za ispitivanja i terapije u Njemačkoj prvobitno je bilo potrebno oko 44.000 evra.

Sa novcem koji je danas uplaćen i donacijom koja je najavljena iz Švajcarske, taj iznos će biti prikupljen za ispitivanja i terapije, ali ne znamo koliko će još novca trebati za operaciju – rekao je stric Milan.

On je saopštio da je mali Petar već u Njemačkoj, jer su mu se napadi intenzivirali, te mu je život bio ugrožen.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare