Mladi zvornički pijanista niže nagrade

0

ZVORNIK – Mladi pijanista Danilo Kulišića iz Zvornika nagrađen je kao jedan od devet najuspješnijih takmičara Međunarodnog takmičenja „Davorin Jenko“ u Srbiji u 2012. godini.Muzička škola „Davorin Jenko“ iz Beograda nagradila je Kulišića laptopom, ručnom kamerom i vertikalnim metronomom.


Manifestacija na kojoj su uručene nagrade najboljim takmičarima održana je 26. marta uveče u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Četrnaestogodišnji Danilo je u zadnje tri godine na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ dva puta bio prvi i jednom je proglašen laueratom.

Danilo od početka prošle godine živi u Šapcu, gdje pohađa drugi razred Srednje muzičke škole „Mihajlo Vukdragović“, odsjek klavir u klasi profesora Dragomira Bratića i osmi razred osnovne škole „Vladika Nikolaj Velimirović“.

On je navikao samo na pobjede i u prošloj godini je osvojio pet, a 2011. godine čak osam prvih nagrada u svojoj kategoriji na međunarodnim takmičenjima održanim u Italiji, Sloveniji, Francuskoj, Srbiji i Republici Srpskoj.

„Od početka 2013. godine učestvovao sam na tri takmičenja u Beogradu i Šapcu i osvojio tri prve nagrade, a 18. aprila idem i na Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije“, rekao je Danilo.

U 2011. i 2012. godini Danilove uspjehe nagradio je i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović sa po 500 KM.

Organizator manifestacije u Studentskom kulturnom centru u Beogradu bila je beogradska Muzička škola „Davorin Jenko“, dok je nagrade obezbijedilo Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare