Mladi zvornički pijanista nastupa u “Karnegi holu”

0

ZVORNIK – Mladi pijanista Danilo Kulišić iz Zvornika pobijedio je u svojoj kategoriji na prestižnom američkom klavirskom i gudačkom takmičenju, što mu omogućuje da se 24. maja predstavi u najprestižnijoj koncertnoj dvorani u svijetu “Karnegi holu” u NJujorku.

Na prestižnom američkom takmičenju koje je okupilo umjetnike iz 28 zemalja svijeta, petnaestogodišnji Kulišić je učestvovao putem interneta, a zvanični rezultati objavljeni su 27. februara, rekao je novinarima otac mladog pijaniste Danilo.

“Bilo je pet starosnih kategorija, a Danilo je nastupio u srednjoj grupi starosnog doba od 15 do 18 godina. Pobjednici u svojim kategorijama nastupiće u najprestižnijoj koncertnoj dvorani 24. maja i biće mu uručene diploma i nagrada”, kaže Danilov otac.

Danilo je učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole “Mihailo Vukdragović” u Šapcu i do sada je osvojio više od 30 prvih nagrada na raznim takmičenjima pijanista u Republici Srpskoj, Srbiji i inostranstvu.

U narednom periodu Danilo će nastupiti na velikom takmičenju “Isidor Bajić” u Novom Sadu.

Njegova porodica nada se da će uspjeti da obezbijedi novac za odlazak Danila i njegovog profesora Dragomira Bratića u Ameriku, iako su za to potrebna znatna sredstva, te da će dječak ostvariti svoj san i nastupiti u “Karnegi holu”.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments