Mladi zvornički glumci učestvuju na BITEF-u

0

ZVORNIK – Pozorište mladih Doma omladine Zvornik nastupiće u pratećem programu ovogodišnjeg BITEF-a u Beogradu, saopštio je danas novinarima v.d. direktora Doma omladine Dušan Petrović.

On je rekao da će mladi Zvorničani učestvovati u programu `BITEF Polifonije` sa predstavom „Retromorfoza“.

„U programu `Bitef Polifonije` koju kao prateći program organizuje Bitef teatar i Centar za dramu u edukaciji i umjetnosti /CEDEUM/ naše pozorište nastupiće u petak, 27. septembra, u 17.00 časova na sceni Kulturnog centra `Reks`“, rekao je Petrović.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović ocijenio je da je učešće Pozorišta mladih Doma omladine u pratećem programu BITEF-a veliko priznanje za posvećenost i entuzijazam koji mladi Zvorničani pokazuju u svom radu.

„To je i potvrda da se ulaganje u mlade i podrška njihovim idejama uvijek isplate. Ponosni smo na naše Pozorište mladih i ukupne aktivnosti koje provodi Dom omladine. Veoma sam srećan kada ljudi iz Zvornika, posebno mladi, postignu zapažene rezultate u našoj državi i regionu“, istakao je Stevanović.

Petrović je pojasnio da je „Bitef Polifonija“ internacionalni pozorišni festival novih pozorišnih tendencija, a posebnu pažnju posvećuje pozorištu mladih.

„Retromorfozu“ je režirao Ivan Tomašević, a urađena je prema motivima knjige „Stilske vježbe“ Rejmonda Kenoa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare