Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Волонтерском омладинском акцијом уређења терена за одбојку на пијеску и некрополе стећака у Крупцу данас је у Источној Илиџи Удружење грађана „Пробуди се“ из Источног Сарајева обиљежило завршетак пројекта „Уједињени млади за љепшу околину“.

Према ријечима предсједника Удружења грађана „Пробуди се“ Роксанде Мичић, данас је у насељу Војковићи, у Источној Илиџи, уређен терен за одбојку на пијеску који је 2021. године поплавила ријека Жељезница, а за чије уређење до сада није било средстава.

„Уклонили смо шибље, покосили траву, покупили камење и поставили нове клупе“, рекла је Мићићева Срни и додала да ће на некрополи бити посјечено дрвеће.

Пројекат је реализован оквиру Регионалног програма локалне демократије на Балкану који је финансирала ЕУ, а спровео Развојни програм УН /УНДП/ уз подршку града Источног Сарајева.

Мићићева је додала да је данашња акција завршна од 10 активности које је у оквиру овог пројекта спровело ово удружење, а да су јој претходиле радионице о подизању еколошке свијести и бављења активизмом младих у локалној заједници.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare