Mladi uredili teretanu na otvorenom

0

FOČA – U okviru akcije „Veliko spremanje grada“ Asocijacije mladih iz Foče u dvorištu Osnovne škole „Veselin Masleša“ u naselju Brod na Drini postavljene su sprave za vježbanje na otvorenom.

U uređenju teretane na otvorenom učestvovalo je 30-ak mladih iz ovog naselja.

Aktivista Asocijacije mladih Aleksandar Vidojević kaže da su postavljene dvije sprave na kojima se mogu raditi sve vrste vježbi na otvorenom, kao što su podizanja, propadanja, zgibovi, prepreke.

„Gledali smo da one budu što jeftinije i funkcionalnije, pa smo napravili ruske ljestve i jednu multifunkcionalnu spravu“, istakao je Vidojević.

On je rekao da je izrada rekvizita koštala 920 KM, ne računajući volonterski rad pri njihovom montiranju i farbanju. Sredstva je pposredstvom Ambasade Švedske u BiH obezbijedio Centar za promociju civilnog društva.

Prostor gdje vježbaju mladi su dodatno uljepšali ispisivanjem grafita „Naš kraj -Brod – naša pravila“.

U okviru iste akcije volonteri Asocijacije mladih uredili su i tribine Gradskog stadiona u Foči, u čemu su im pomogli mladi fudbaleri kluba „Sutjeska“.

Očišćeno je smeće sa tribina, a bijelom farbom je osvježen veliki natpis FK „Sutjeska“.

Mladi su očistili i javne površine u Ulici vojvode Putnika na Gornjem Polju, a „Veliko spremanje grada“ nastavljaju uređenjem spomenika u Foči, Miljevini i na Tjentištu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare