Mladi čistili priobalje Ćehotine

0

FOČA – Oko 40 volontera Omladinskog pokreta Foča čistilo je danas od smeća obale rijeke Ćehotine.
Ekološka akcija „Čistimo za Foču“ organizovana je u prigradskim naseljima Livade i Velečevo, a smeće je uklanjano na priobalnom pojasu sve do fočanskih Briona i omladinskog izletišta udaljenog oko pet kilometara od Foče.

Predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić rekao je da je jedna grupa volontera čistila priobalje, a druga je uređivala omladinsko izletište, te da su sakupljene velike količine smeća.

On je naveo da je akcija organizovana u saradnji sa preduzećem „Komunalac“, čiji su radnici prethodnih dana uklonili dvije divlje deponije na tom području.

„Ostale su još tri divlje deponije, kojima nismo mogli prići, jer ima i ormara, kreveta, bicikala. Upućujemo apel inspekcijskim organima da uvedu češće kontrole i veće kazne za nesavjesne građane, koji na ovaj način zagađuju životnu sredinu“, rekao je Mandić.

Na omladinskom izletištu popravljeni su krovovi na izletnim mjestima, koji su nedavno oštećeni u olujnom nevremenu, a postavljene su i table dobrodošlice.

Nakon ručka na izletištu, koji je obezbijedio Kazneno-popravni zavod Foča, učesnici akcije nastavili su druženje uz pjesmu i gitaru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare