Mladi ambasadori pomirenja

0

U okviru projekta „Mladi ambasadori pomirenja“ okupljeno je dvadeset mladih iz  Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore. Projekat je organizovan od strane Omladinskog odbora, a podržan je od Britanske ambasade u Srbiji.

Pale i Istočno Sarajevo je predstavila Jelena Kovačević, koja je u Beogradu boravila od 3. do 8. septembra. Ona nosi pozitivna iskustva sa ovog seminara, i poziva sve mlade da se uključe u decembru, kada će ponovo biti objavljen poziv. Za učešće je potrebno popuniti aplikaciju i poznavati engleski jezik. Pravo učešća imaju svi studenti društvenih nauka, osnovnih ili master studija.

U sklopu veoma intenzivnog i zahtjevnog programa učesnici su se kroz posjete relevantnim institucijama upoznali sa radom Tužilaštva za ratne zločine, Fonda za humanitarno pravo, Agencije za borbu protiv korupcije, Ureda povjerenice za zaštitu ravnopravnosti. Mladi su iskoristili priliku da posjete kancelariju Ombudsmana i razgovoraju sa aktuelnim ombudsmanom gospodinom Sašom Jankovićem. Program je, pored navedenog, podrazumijevao odlazak u Britansku ambasadu i razmjenu mišljenja sa aktuelnim ambasadorom.

Program je osmišljen tako da je vrijeme popunjeno od 9 do 21 h, a podrazumijeva prisustvo zanimljivim predavanjima eminentnih predevača iz regiona. Po završetku programa svi učenici dobijaju titulu Omladinski Ambasadori pomirenja i obavezu da stečena znanja i iskustvo prezentuju u svojoj sredini i na taj način doprinesu  razvijanju svijesti o važnosti ovakvih i sličnih projekata koji će svakako pomoći procesima pomirenja u regiji i integracijama prema EU.  Svi polaznici su dobili zadatak da napišu esej o temi koju sami izaberu, od svega što su čuli na predavanjima.

Na ovaj način ćete naučiti mnogo, upoznati zanimljive ljude i proširiti vidike.

(www.palelive.com)

Autor:

Ivana Pavlović je rođena u Sarajevu 1988. godine. Ivana je diplomirani pravnik, učesnik brojnih projekata, radionica i volonterskih akcija. Drugi članci sa tagom Ivana Pavlović.

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare