Mladena Petrušić najbolji sportista Grada za 2017. godinu

0
Mladena Petrušić najbolji sportista grada za 2017. godinu

ISTOČNO SARAJEVO – Član Atletskog kluba „Glasinac“ sa Sokoca Mladena Petrušić proglašena je danas za najboljeg sportistu grada Istočno Sarajevo za 2017. godinu.

Nakon prijema nagrade, Petrušićeva je izrazila zadovoljstvo što je Grad prepoznao njene, ali i uspjehe ostalih sportista i obećala da će učiniti sve da joj ova sezona bude još uspješnija od prethodne.

Petrušićeva je prošle godine na Prvenstvu Balkana u disciplini sedmoboj osvojila zlatnu medalju, a prvo mjesto osvojila je i u disciplini 60 metara sa preponama na dvoranskom prvenstvu BiH u Zenici.

Na dvoranskom prvenstvu u Beogradu, Petrušićeva je u disciplini skok uvis osvojila prvo mjesto, oborivši rekord Republike Srpske sa 178 centimetara, dok je na Prvenstvu BiH u petoboju opet bila prva.

Petrušićeva je član reprezentacije BiH već deset godina.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da i današnja manifestacija potvrđuje da je Istočno Sarajevo grad sporta.

Vuković je naveo da Gradska uprava podržava i uvažava sve rezultate koje sportisti iz svih šest opština sa područja grada postižu, te da cijeni rad sportskih radnika, ali i svih onih koji daju doprinos razvoju sporta u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da su izdvajanja Grada za sport skromna, ali da ono što bude izdvojeno, bude u potpunosti realizovano.

Za najuspješniji sportski klub Istočnog Sarajeva u 2017. godini proglašen je DŽudo klub „Famos“ iz Istočne Ilidže, čiji su članovi osvojili 108 zlatnih, 72 srebrne i 47 bronzanih medalja.

Na zvaničnim prvenstvima Republike Srpske članovi „Famosa“ osvojili su 26 zlatnih, 13 srebrnih i 13 bronzanih medalja, na prvenstvima BiH osvojili su ukupno 11 zlatnih, te po 12 srebrnih i bronzanih medalja, dok su na međunarodnim takmičenjima osvojili 71 zlatnu, 47 srebrnih i 47 bronzanih medalja.

Najuspješniji trener u protekloj godini je Tomislav Lopatić iz Ski-kluba „Romanija“ Pale, a za najuspješnijeg sportskog radnika izabran je Bojan Teletina iz Kluba borilačkih vještina „Kobra“ Istočno Novo Sarajevo.

Za najuspješnijeg sportistu u kategoriji invalida i lica sa posebnim potrebama izabran je Miloš Tošić iz Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ Sokolac, dok je za najuspješnije udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama proglašeno Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ sa Pala.

Osim Petrušićeve, za najboljeg sportistu grada nominovani su Dragana Vitković iz Kik-boks kluba „Kule“ Trnovo, Vuk Elez iz DŽudo kluba „Famos“ Istočna Ilidža, Stefan Ćuković iz Atletskog kluba „Istočno Sarajevo“, te trostruka učesnica Zimskih olimpijskih igara Tanja Karišik Košarac iz Ski-kluba „Romanija“ sa Pala.

Ceremoniji proglašenja najboljeg sportiste godine prisustvovao je i predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare