Mladena Petrušić – najbolji sportista

0

SOKOLAC – Članica Atletskog kluba /AK/ „Glasinac“ sa Sokoca Mladena Petrušić proglašena je večeras za najboljeg sportistu ove opštine za 2014. godinu, a njoj je pripao pehar, diloma i novčana nagrada u iznosu 300 KM.

Petrušićeva je u prošloj godini osvojila prvo mjesto u disciplini skok u vis na pojedinačnom Prvenstvu BiH, prvo mjesto u višeboju na Prvenstvu BiH sa osvojenih 4.760 bodova, prvo mjesto na Prvenstvu Srbije u dvorani disciplina petoboj.

Ona je zahvaljujući ovim rezultatima izbrana među deset najboljih sportista Republike Srpske, a dobila je priznanje od Atletskog saveza BiH koji ju je proglasio za najuspješniju atletičarku u BiH u 2014. godini.

Drugo mjesto pripalo je Snežani Borovčanin iz Skijaškog kluba „Glasinac“ koja je prošle godine u ski trčanju osvajala prva mjesta na prvenstvu BiH i Srbije.

Atletičarka Gorana Cvijetić iz AK „Glasinac“ zauzela je treće mjesto, a bila je prva u disciplinama 100 i 400 metara sa preponama na pojedinačnom Prvenstvu BiH.

Jovana Bakmaz iz Odbojkaškog kluba „Glasinac“ zauzela je četvrto mjesto, dok je peto mjesto pripalo Nemanji Pečenici iz Košarkaškog kluba „Glasinac“.

Bojan Pejić iz Futsal kluba „Glasinac“ zauzeo je šesto mjesto, dok je sedmo mjesto pripalo Snežani Višnjić iz Odbojkaškog kluba „Glasinac“.

Radovan Obradović iz Karate kluba „Glasinac“ bio je osmi, deveto mjesto je pripalo Jovani Mačar iz Streljačkog kluba „Glasinac“, a deseti je Siniša Marić iz Bokserkog kluba „Glasinac“.

Za najperspektivnije sportiste proglašeni su Bane Biljić /streljaštvo/, Mihajlo Debelnogić /fudbal/, Milica Jović i Sara Lučić /atletika, Strahinja Mijatović /boks/, Marija Nešković /skijanje/, Luka Rakić /košarka/, Milica Tešanović /fudbal/, Danica Todorović /karate/ i Jelena Trifunović /odbojka/.

Najuspješniji sportski radnik je Velimir Ninković, najbolji klub je Odbojkašlki klub „Glasinac“, a najuspješniji trener je Milan Curović iz AK „Glasinac“.

Posebno priznanje uručeno je članovima Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ sa Sokoca Snežani DŽida i Vojinu Gordiću.

Pokrovitelj 16. manifestacije izbora najboljeg sportiste je Skupština opštine Sokolac, a organizator Sportsko društvo „Glasinac“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare