Mladena Petrušić najbolji sportista 2015. godine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Najuspješniji sportista grada Istočno Sarajevo u 2015. godini je atletičarka Atletskog kluba „Glasinac“ sa Sokoca Mladena Petrušić, ocjena je žirija koji je pratio prošlogodišnje rezultate sportista sa ovog područja.

Priznanje Petrušićevoj, koja je postigla izuzetne rezultate u atletskim disciplinama, među kojima su visoko rangirana mjesta na međunarodnim takmičenjima u Azerbejdžanu i Rumuniji, uručio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija.

Čestitajući joj na izvanrednim rezultatima, Samardžija je obećao da će grad Istočno Sarajevo sa gradskim opštinama i dalje izdvajati sredstva za sport, ocijenivši to kao veoma dobru investiciju u mlade.

„Grad Istočno Sarajevo i lokalne zajednice su u proteklom periodu uložili značajna sredstva u infrastrukturu i nabavku neophodne sportske opreme, a sve s ciljem podrške i pomoći našim mladim sportistima. To ćemi i dalje nastaviti“, poručio je Samardžija.

Ističući da joj je dodijeljeno priznanje stimulans za dalji rad, Petrušićeva je rekla da će se potruditi da povjerenje opravda i u ovoj godini.

„Sada me očekuje prvenstvo Balkana i pokušaću da ispunim normu za evropska takmičenja. Nadam se dobrim rezultatima kako bih obradovala sebe, svoj klub, i, naravno, svoju opštinu i svoj grad“, rekla je Petrušićeva.

Na tradicionalnoj svečanosti izbora sportiste godine, koja je danas održana u Istočnom Sarajevu, obilježeni su sportski uspjesi pojedinaca i kolektiva koji su svojim entuzijazmom, trudom i zalaganjem donijeli mnogo radosti ovom gradu.

Za najperspektivnije mlade sportiste proglašeni su Marija Batinić iz Odbojkaškog kluba „Glasinac“ sa Sokoca, Anđela Kovač iz Odbojkaškog kluba „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, te Irena Lubura iz Karate kluba „Igman“ Istočna Ilidža.

Među najperspektivnijim sportistima su i Nina Petrović, članica Planinarskog društva „Jahorina“ sa Pala, Nemanja Jovičić iz Fudbalskog kluba „Olimp“ sa Pala, te Viktor Milić, član Kik-boks kluba „Kule“ iz Trnova.

Za najuspješnije udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama proglašeno je Udruženje „Podrška“ sa Sokoca, dok je u kategoroji najuspješnijeg sportiste invalida i lica sa posebnim potrebama nagrada uručena Zorani Mitrović, višestrukom nosiocu zlatnih medalja na međunarodnim takmičenjima u plivanju.

Žiri je ocijenio da je najuspješniji sportski radnik na području grada Istočno Sarajevo za prošlu godinu sekretar Kluba malog fudbala „Tango“ Istočna Ilidža Ognjen Kosorić, dok je za najboljeg trenera proglašen Ranko Bojanić iz DŽudo kluba „Romanija“ sa Pala.

Prema ocjeni žirija, najbolji sportski klub u prošloj godini je Karate klub „Igman“ iz Istočne Ilidže.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.opstinasokolac.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare