Mladen Janković vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo na današnjoj sjednici razriješili su dužnosti dosadašnjeg direktora Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Nedeljka Zelenovića, a za vršioca dužnosti direktora imenovali Mladena Janković.

Janković će dužnost preuzeti 1. aprila, kada Zelenoviću ističe mandat.

Za imenovanje Jankovića glasali su odbornici SNSD-a i dva odbornika PDP-a, uzdržani su bili odbornici SDS-a, a protiv je glasao odbornik PDP-a Zoran Tešanović.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili Program podsticaja razvoju privrede i poljoprivrede u opštini za ovu godinu.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić istakao je da je za 2014. godinu za ove namjene planiralo 150.000 KM, a prošle godine su podijelili 100.000 KM.

“Ovo godine ćemo ovim sredstvima podržati manji broj privrednika i poljoprivrednika koji će započeti ili proširiti svoje djelatnosti u komercijalnom pravcu”, rekao je Ćosić.

On je naglasio da je planirana i pomoć za zanatsko-preduzetničke radnje, a dio sredstava namijenjen je i za podršku mladim ljudima koji žele da pokrenu svoj biznis.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments