Mještani najavljuju proteste

0

FOČA – Odbor za izgradnju hrama Svetog Pantelejmona u Vrbnici na Zelengori najavio je protesno okupljanje na lokalnom putu prema ovom selu, ukoliko opštinske vlasti ne preduzmu hitne mjere da bi ga osposobile za saobraćaj.

Odbor u saopštenju navodi da lokalni put Trojangla – Vrbnica, u dužini od 15 kilometara, koji povezuje 12 sela i nekoliko zaselaka, nije prohodan, a da je naročito teško na dionici od Štavnja do Vrbnice. Na putu su snježni nanosi, a ispred sela Vrbnica i LJubina saobraćajnica je zatrpana snježnim lavinama.

„Članovi Odbora za izgradnju hrama u Vrbnici i mještani obraćali su se nekoliko puta nadležnim službama opštinske uprave, saobraćajnoj policiji i komunalnom inspektoru da se ova saobraćajnica, koja je izuzetno prometna, učini prohodnom, ali apeli i molbe nisu pomogli, pa čak ni pred Zadušnice, da bi građani mogli posjetiti grobove predaka. I ne samo što na taj dan nisu mogli izaći na groblja, nego tokom cijele ove zime, a i tokom svih prethodnih godina, situacija je ista“, navodi se u saopštenju.

Građevinski odbor upozorava da su unutrašnji radovi na izgradnji hrama Svetog Pantelejmona obustavljeni zbog neprohodnosti ove saobraćajnice.

„Odbor za izgradnju hrama nadao se da će radovi biti završeni do 9. avgusta, na dan Svetog Velikomučenika Pantelejmona, ali zbog neprohodnosti puta to neće biti moguće. Ukoliko nadležne službe opštinske uprave i načelnik opštine ne učine da se ova saobraćajnica održi prohodnom, što prije, građani pomenutih sela će ga blokirati, odlučeno je na sastanku odbora 14. februara“, ističe se u saopštenju.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić kaže da je član Odbora, ali da ga niko nije zvao na sastanak.

„Ono o čemu sam obaviješten jeste da je za Zadušnice dio puta od kilometar i po prema Vrbnici bio neprohodan zbog lavina. Do tog dijela je put prohodan, ne vidim razlog za tako nešto, ne znam koji su to građevinski radovi koje u ovom trenutku treba raditi na tom hramu“, kaže Mašić.

On je naveo da je opština prošle godine uložila znatna sredstva za rekonstrukciju ove dionice.

„Put je nasut cijelom dužinom i primjedba da se ne održava ne stoji. Naravno, on je u kategoriji lokalnih puteva, ali kada imate ograničen broj mašina i veliku teritoriju gdje ljudi žive, prioritet smo davali prostoru Čelebića, Meštrevca i Zavaita, koji je više naseljen, tako da je ovo područje možda u ovom trenutku bilo u drugom prioritetu“, rekao je Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare