Mještani Đeđeva reskresali lokalni put

0

FOČA – U fočanskom selu Đeđevo mještani su organizovali radnu akciji raskresivanja drveća i rastinja oko lokalnog puta, kojim su povezani sa centrom Mjesne zajednice Brod.

Jedan od organizatora akcije, mještanin Anđelko Veljović, rekao je da je ova dionica, koja je dugačka oko dva kilometra, sada mnogo preglednija, ali je asfalt na dosta mjesta oštećen, pa se u ovom selu nadaju da će i opština pomoći u njegovoj popravci.

„Put je dosta oštećen, ima pukotina i rupa. Nadamo se da će lokalna uprava imati razumijevanja, te da će ga popraviti i redovno održavati“, rekao je Veljović.

On je napomenuo da su lokalni put sa asfaltnom podlogom, koji koristi 60 domaćinstava, mještani Đeđeva izgradili prije 30 godina, u saradnji sa lokalnom zajednicom.

Ovo selo je poznato po radnim akcijama koje se organizuju u više navrata u toku godine.

Mještani redovno održavaju groblje i trasu dalekovoda, zimi čiste put od snijega, a solidarnost pokazuju i kroz mobe, kada jedni drugima pomažu u seoskim poslovima, pri ubiranju ljetine, košenju trave, kopanju krompira, cijepanju drva i pripremanju svinjokolja.

Veljović ističe da su, uz šalu i dobro druženje, u ovakvim prilikama obavezni kafa i čašica rakije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare