Mitropolit Hrizostom služio u manastiru u Ozerkovićima

0

SOKOLAC – NJegovo visokopreostveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je liturgiju u Hramu Svete Trojice u Ozerkovićima povodom praznika prepodobnog Serafima Sarovskog, slave manastirske kapele.

Mitropolit je u besjedi nakon liturgije istakao da je danas praznik svetitelja Serafima Sarovskog, poznatog čudotvorca koji liječi i pomaže onima koji sa ljubavlju pristupaju njemu i traže, koji je svojim podvigom zadivio čitavu vaseljenju, koga je Gospod hrabrio i uvijek bio uz njega.

„Bog nije ostavio čovjeka samoga, uvijek je tu pored njega i sa njim. Zato je Gospod i došao, prije svega, da se ovaploti, da siđe na zemlju i postrada zbog nas, da nas izbavi i spasi, jer najvažniji je čovjek, koji je i slika Božija“, naveo je mitropolit Hrizostom.

On je napomenuo da Srpska pravoslavna crkva /SPC/ i njeni vjernici ulaze u predprazništvo Bogojavljenja, koje je veličanstveno isto kao i samo krštenje koje će biti pozdravljeno za nekoliko dana, kada će se, kako je naveo, osjetiti ta blagodat koja se izlila na sve sabrane na rijeci Jordanu i kada će se vjernici osveštati Duhom Svetim.

Mitropolit Hriozostom je istakao da je najvažnije da čovjek u sebi ima Duha Svetog.

„Kada imamo Duha Svetog u sebi, onda sva iskušenja, svi problemi na koje nailazimo rješavaće se mnogo lakše, jer će Bog sa nama sve te probleme da rješava“, naveo je mitropolit.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvovali su poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina, načelnik opštine Pale Boško Jugović i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Manastir Svete Trojice u Ozerkovićima sagrađen je na tromeđi opština Sokolac, Pale i Rogatica, a njegovi temelji osveštani su 2002. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare