Mitropolit Hrizostom služio liturgiju u Sabornom hramu

1
Mitropolit Hrizostom služio liturgiju u Sabornom hramu

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas, na Tominu nedjelju, Svetu arhijerejsku litirguju u Hramu Sabora Svetog Arhangela Gavrila na Palama.

U besjedi mitropolit Hrizostom je poručio vjernicima da treba da se raduju velikom prazniku Vaskrsenja i da ga slave na veličanstvene načine – himnama, besjedama i bogatim saborima kao što je ovaj danas.

Mitropolit Hrizostom je napomenuo da se Vaskrsenje konstantno dešava u prirodi, jer priroda u kojoj čovjek živi uvijek vaskrsava.

„Kada je Gospod vaskrsao svi su bili u čudu, a najviše Toma koji je bio najnevjerniji i zato se kaže `nevjeran kao Toma`. Tomino nevjerstvo nije bilo za sablazan, bilo je radi naše vjere, jer je njegovo nevjerstvo bilo ispovijedanje onoga koji je spoznao spasitelja vaskrsloga, a to je apostol Toma“, pojasnio je mitorpolit dobrobosanski.

On je podsjetio vjernike da se iduće godine proslavlja 800 godina Mitropolije, te apelovao na sve koliko mogu da pomognu kako bi se završio Hram Sabora Svetog Arhangela Gavrila na Palama koji je, kako je rekao, kao drugi Vračar.

„Nadam se da će biti završen za tu veliku svečanu priliku kako bi bio na ponos srpskoga naroda, Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske“, istakao je mitropolit Hrizostom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nacelnice izmjestaj onaj jad i cemer od toplane sto dalje iz Pala pogusice nas.Danas po izlasku iz Hrama sve oko Hrama i setalista u dimu stipa za oci.