Mirna protestna šetnja zbog odluke „Šuma Srpske“

0

HAN PIJESAK – Autoprevoznici sa Han Pijeska danas su mirnom šetnjom izrazili protest jer su „Šume Republike Srpske“ poništile odluku o javnim nabavkama o prevozu oble građe zbog čega postoji potencijalna opasnost da bude ukinuto centralno stovarište „Mekote“.

Predsjednik Udruženja autoprevoznika „Šumatrans“ Rade Mumović rekao je novinarima da stovarište „Mekote“ ne smije biti ukinuto jer bi 55 radnika sa 35 vozila ostalo bez posla, a šumska krađa bila bi legalizovana.

On je istakao da su svi ti radnici članovi ovog udruženja.

Mumović je naveo da su se na tender o uslugama prevoza drvnih sortimenata, koji su raspisale „Šume Republike Srpske“, prijavili lokalni autoprevoznici i da su dobili posao jer su imali najbolju ponudu.

„Kada je trebalo potpisati ugovor pojavili su se problemi. Da je prije jučerašnje odluke potpisan ugovor sa Šumskim gazdinstvom „Visočnik“, on bi imao prednost nad odlukom i do ovoga ne bi došlo“, rekao je Mumović.

Budući da nije potpisan ugovor, Mumović ističe da se pojavio problem prevoza 61.000 metara kubnih oble građe do centralnog stovarišta. Vrijednost ugovorenog posla je 550.000 KM.

Načelnik opštine Han Pijesak LJubivoje Šupić rekao je novinarima da autoprevoznici imaju njegovu punu podršku i da će tražiti sastanak sa resornim ministrom da bi pronašli rješenje za ovaj problem.

Prema njegovim riječima, nezaposlenost je ključni problem ove nerazvijene opštine i situaciju bi dodatno otežalo kada bi 55 ljudi ostalo bez posla.

Stopa nezaposlenosti u opštini Han Pijesak iznosi 36,47 odsto i ima više od 700 penzionera, pojasnio je Šupić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare