Mirković: Cijena grijanja ostaje ista

0

Cijena grijanja na Palama tokom naredne sezone neće biti povećana, poručuju iz Gradske toplane.
Direktor Gradske toplane Aleksandar Mirković rekao je Srni da će cijene grijanja ostati na nivou prošlogodišnjih, te podsjetio da za građane ona iznosi 1,43 KM plus PDV po metru kvadratnom, za obrazovne i zdravstvene ustanove 2,20 KM plus PDV, a za poslovne prostore 2,70 KM plus PDV.

Mirković je rekao da su u toku pripreme za predstojeću sezonu, remont postrojenja toplane i otklanjanje kvarova na toplovodnoj mreži, a urađeno je i hemijsko čišćenje kotlova i izmjenjivača, da bi spremno mogli dočekati početak sezone grijanja.

On je podsjetio da su prošle godine ugradili novi kotao i toplovod za fakultete na Palama, tako da sada zagrijavaju oko 60.000 kvadrata.

Mirković je naglasio da su već nabavili oko 50 odsto potrebnog goriva i da će do početka sezone grijanja nabaviti i ostatak.

On je pozvao građane, ukoliko imaju problema sa instalacijama da se jave da bi kvarovi bili otklonjeni.

Govoreći o naplati računa, Mirković naglašava da su građani redovne platiše i da je kod njih naplativost 96 odsto, ali da imaju problem sa javnim ustanovama.

“Javne ustanove nam duguju više od 200.000 KM, među kojima su Osnovna škola Pale koja duguje oko 100.000 KM, MUP”, naveo je on i dodao da im to stvara velike probleme.

Mirković je podsjetio da sezona grijanja počinje 15. oktobra, a u slučaju niskih temperatura i ranije, a završava se 15. aprila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments