Ministar trgovine i turizma Gluhaković otvorio 12. turističku berzu

0

Ministar trgovine i turizma Gluhaković otvorio 12. turističku berzu

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković rekao je danas na Jahorini da je Vlada Srpske prepoznala turizam kao značajan proizvod u narednom periodu.Otvarajući 12. turističku berzu „U susret zimi 2008/2009.“ u hotelu „Bistrica“, Gluhaković je naglasio da su, nakon usvajanja master i regulacionog plana za Jahorinu, svi koji žele da ulažu u ovu olimpijsku planinu dobrodošli.

On je izrazio nadu da će u narednom periodu biti završen i tunel Stambulčić i otvorena destinacija ka Drini, odnosno Srbiji.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Radomir Kezunović rekao je da će budući gosti već naredne godine, izgradnjom puta Sarajevo – Jahorina, moći za dvadesetak minuta da stignu od sarajevskog aereodroma do Jahorine i naglasio da je ovaj put za Istočno Sarajevo isto što i koridor Pet ce za BiH .Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da Jahorina nije na prekretnici, već na putu da postane svjetski zimski turistički centar, a garancija za to su opredjeljenje Vlade RS, Grada Istočno Sarajevo i opštine Pale. Savić je pozvao sve koji žele da grade na Jahorini u skladu sa master i regulacionim planom da iskažu svoje interesovanje. Direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman rekao je da je Vlada RS na vrijeme prepoznala resurse koji postoje na Jahorini. Skijašima Slovencu Bojanu Križaju i Šveđaninu Ingemaru Stenmarku uručena su priznanja za doprinos u razvoju skijanja. Nakon zvaničnog otvaranja ovogodišnje berze otvorena je etno-eko izložba Pravoslavne etno-galerije „Ognjišta“, a u 13.00 časova najavljena je prezentacija razvojnih projekata za područje Jahorine. U saopštenju Ministarstva trgovine i turizma RS ranije je navedeno da se ova turistička manifestacija organizuje s ciljem što uspješnijeg predstavljanja olimpijske planine Jahorine i zimskih centara i skijališta u BiH. Organizatori manifestacije, koja se održava od 24. do 26. oktobra, su Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo i Olimpijski centar „Jahorina“, a pokrovitelji skupa su Ministarstvo trgovine i turizma RS, grad Istočno Sarajevo i opština Pale.

www.sarajevo-rs.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare