Ministar sutra svečano otvara preduzeće Eko-inval

0

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić otvoriće svečano u srijedu 22. avgusta na Palama preduzeće za zapošljavanje invalida “Eko-inval”, potvrdio je Srni direktor preduzeća LJubomir Janković. Janković je rekao da je preduzeće osnovano u martu s ciljem zapošljavanja invalida, a u saradnji sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom u Prijedoru i Boračkom organizacijom Pale.


“Trenutno zapošljavamo sedam lica, od čega četiri invalidna, jedno dijete poginulog borca i još dva lica”, rekao je on i dodao da je planom predviđeno da “Eko-inval” ima 15 zaposlenih.

On je dodao da se preduzeće bavi proizvodnjom higijenskih papira od celuloze za široku potrošnju, a tržište im je područje cijele BiH, gdje nabavljaju i repromaterijal.

“Oslonac za prodaju je Zakon o zapošljavanju invalida, član 49 koji predviđa da sve državne institucije, javne ustanove i preduzeća koja je osnovala Vlada Republike Srpske imaju obavezu da kupe najmanje 20 odsto proizvoda preduzeća koja zapošljavaju lica sa invaliditetom”, rekao je Janković.

On je zahvalio resornom ministarstvu i ministru Đokiću na pomoći, kao i Boračkoj organizaciji Pala na podršci i izvanrednoj saradnji.

Janković je naglasio da je Boračka organizacija Pala, na osnovu socijalne karte, predložila kadrove za rad u “Eko-invalu”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments