Ministar Đokić podijelio ugovore o radu u Žepi

0

ROGATICA – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić danas je u Žepi kod Rogatice uručio ugovore o radu na neodređeno vrijeme za pet radnika preduzeća „Slap“, koje se bavi proizvodnjom konzumne pastrmke.

Đokić je nakon što je uručio ugovore rekao novinarima da je ova fabrika postala jedno od vodećih proizvođača ribe u Republici Srpskoj, a orijentisano je na izvoz na inostrano tržište, za šta je dobilo sve potrebne sertifikate.

On je istakao da ovo preduzeće ima nove planove za prodaju ribe na tržište zapadne Evrope.

Ministar Đokić je napomenuo da je Vlada Republike Srpske na nekoliko načina pomagala rad ovog preduzeća, što će činiti i ubuduće.

„Vlada je u 2011. godini, poslije velike štete od suše i poplava, u ovo preduzeće uložila oko 260.000 KM, a nastaviće da pomaže i putem podsticaja“, rekao je Đokić.

Đokić je rekao da u ovom preduzeću rade i Srbi i Bošnjaci i da se tu najbolji način pokazuje odnos prema radu i radnicima.

Vlasnik „Slapa“ Muhamed Tabaković rekao je da je dosadašnja godišnja proizvodnja bila 640 tona ribe, a za narednu planirano je da to bude čak 2.500 tona konzumne pastrmke.

On je napomenuo da se određene količine ribe prodaju na tržištu BiH.

Prema njegovim riječima, sa prijemom novih pet radnika, u ovom preduzeću sada radi ukupno 32, a u planu je da bude zaposleno još šest.

Do sada je u fabriku uloženu 2,6 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare