Milošević: Zadovoljni smo razgovorom sa premijerom

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Izvršnog odbora Sindikata preduzeća “Energoinvest – Rasklopna oprema” /RAOP/ Istočno Sarajevo Siniša Milošević izjavio je Srni da su radnici zadovoljni razgovorom sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Aleksandrom DŽombićem o prevazilaženju problema u RAOP-u.

“Uvjerili smo se u spremnosti i odlučnost Vlade Srpske da pokrene proizvodnju u RAOP-u, sačuva svih 240 radnih mjesta i obezbijedi isplate zaostalih plata radnicima. O daljim prijedlozima i konkretnim mjerama biće razgovarano naredne sedmice”, najavio je Milošević.

Prema njegovim riječima, nedostatak novca, odnosno obrtnih sredstava, glavna je prepreka za pokretanje proizvodnje.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić razgovarao je juče sa predstavnicima Sindikata preduzeća “Energoinvest – Rasklopna oprema” o prijedlozima čiji je cilj trajno rješavanje pitanja ovog preduzeća, s naglaskom na rješavanje statusa radnika.

Dogovoreno je da predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Poreske uprave Republike Srpske i Sindikata RAOP-a u narednih sedam dana analiziraju ponuđena rješenja i predlože najpovoljnije.

Radnicima RAOP-a duguje se oko 3,5 miliona KM, a u ovoj godini dobili su tri akontacije u najvišem iznosu od 250 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments