Milošević: Vjerujemo vladi da će sačuvati radna mjesta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Izvršnog odbora Sindikata preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ Istočno Sarajevo Siniša Milošević izjavio je Srni da vjeruje obećanju Vlade Republike Srpske da se intenzivno radi na očuvanju radnih mjesta u ovom preduzeću.

Milošević je rekao da radnicima najmanje odgovara stečaj, jer se plaše da može doći do totalnog kolapsa i gašenja firme zbog velikog broja ljudi koji nešto potražuju od RAOP-a.

„Jedino što odgovara radnicima jeste da rade i zarade platu“, naglasio je Milošević.

On je rekao da su predstavnici Sintikata RAOP-a spremni da se sastanu sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željkom Kovačevićem ili sa bilo kim iz Vlade s ciljem pronalaženja rješenja na fonu obećanja koje su radnici dobili, a to je očuvanje radnih mjesta u RAOP-u.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je danas da se svakodnevno razmatraju sve opcije u cilju rješavanja problema u preduzeću „Energoinvest – Rasklopna oprema“, među kojima je i stečaj.

„Svakodnevno tražimo najbolja rješenja za ovo preduzeće. Uvjeren sam da će radnici biti zadovoljni pronađenim rješenjem, iako nas sadašnji menadžment nije uspio uvjeriti da imaju iskrene namjere u vezi sa razvojem RAOP-a“, rekao je Kovačević.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ Zoran Kukobat rekao je danas Srni da ne raspolaže nikakvim zvaničnim informacijama u vezi sa razgovorima predstavnika Sindikata RAOP-a i Vlade, te da zbog toga ne može ništa da komentariše.

Radnicima RAOP-a duguje se oko 3,5 miliona KM, a u ovoj godini dobili su tri akontacije u najvišem iznosu od 250 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare