Miloš Golić najbolji sportista Grada Istočno Sarajevo u 2011. godini

0

Nakon što je ponio titulu najboljeg sportiste opštine Pale, Miloš Golić je isto priznanje dobio i na svečanosti izbora najboljih sportista Istočnog Sarajeva.

Golić je do epiteta najboljeg sportiste Grada došao zahvaljujući titulama svjestkog prvaka u kik boksu i svjetskog viceprvaka u savate boksu, čime je nastavio kontinuitet višegodišnjih odličnih rezultata. U dosadašnjoj karijeri odboksovao je 77 mečeva uz skor od 59 pobjeda i 18 poraza.

– Ova dva priznanja koja sam dobio u zadnjih desetak dana mnogo mi znače. Već par godina postižem odlične rezultate, prije svega na međunarodnoj sceni što je neko, očigledno, prepoznao. Imao sam dugo osjećaj da je teže biti najbolji u svojoj sredini nego na Svjetskom prvenstvu, ali evo, konačno je došlo vrijeme da se nagradi sav moj trud. Moram da se zahvalim svom treneru Draganu Raboti koji je cijelo vrijeme vjerovao i bio uz mene. Presrećan sam i mogu obećati da ću i u narednim godinama dostojanstveno predstavljati svoju opštinu i svoj grad. Na to me obavezuju i ova priznanja – rekao je Golić.

U kategoriji najuspješnijih sportista iza Golića su se nađli džudistkinje Famosa i Crepoljskog Dejana Komljenović i Sara Tadić, džudista Randorija Stefan Majdov, atletičarka Glasinca Mladena Petrušić i članica Kik boks kluba Kule iz Trnova Jelena Vitković. Nagrade i priznanja najuspješnijim sportistima uručio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva dr. Vinko Radovanović.

U kategoriji najuspješnijih klubova, priznanje najboljeg uručeno je Atletskom klubu Glasinac, a za izuzetne rezultate nagrađeni su još ŽOK Jahorina, AK Slavija, DžK Famos i Džudo sekcija Trnovo.

Dragomir Čabrilo iz AK Slavija proglašen je za najboljeg trenera, a priznanja za ostvarene rezultate dobili su i Željko Šiljegović (DžK Famos), Tomislav Lopatić (SK Romanija), Predrag Bartula (Kik boks klub Glasinac) i Slaven Dubovina (DžS Trnovo).

U konkurenciji sportskih radnika najuspješniji je Zoran Đurđević sekretar ŽOK Slavija. Priznanja su još dobili Radomir Berjan (KMF Tango), Miomir Zuber (SK Romanija) i Predrag Batinić (ŠK Glasinac).

Kao perspektivni sportisti nagrađeni su Stefan Majdov (DžK Randori), Radoš Veselinović (DžK Famos), Nikola Mijović (ŠF Piksi), Vuk Divljan (DžS Trnovo), Filip Derikonja (SK Mladen Grujić) i Stefan Odović (DžK Sokolac).

U kategoriji invalidnih i lica sa posebnim potrebama najuspješnija je Milada Elez iz Udruženja Sunce koje se brine za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama, a za izuzetne rezultate nagrađen je i Momir Ašonja iz ŠK Hendikep.

Podrška Sokolac je najuspješnije udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama, a u ovoj kategoriji nagrađena je i Gradska organizacija slijepih i slabovidih lica.

(www.palelive.com / RTV IS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare