Miloš Božović danas odlazi na liječenje u Njemačku

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zahvaljujući prikupljenim sredstvima u brojnim humanitarnim akcijama, mladi sportista iz Istočnog Sarajeva Miloš Božović danas će specijalnim letom biti prebačen u najprestižniju njemačku i svjetsku kliniku „Šmajder“ u gradu Alensbah kod Štutgarta.
Miloš je u komi zbog povrede glave zadobijene 31. avgusta 2014. godine na fudbalskoj utakmici omladinske Premijer lige BiH između „Slavije“ i „Zvijezde“ iz Gradačca.

Troškovi liječenja za tri mjeseca iznose 131.040 evra, a troškovi transporta medicinskim helikopterom 17.400 evra.

U akciju prikupljanja pomoći za liječenje ovog mladog sportiste, koju su pokrenuli sportski novinari Istočnog Sarajeva i Sarajeva, priključili su se brojni sportski kolektivi, savezi i sportisti širom BiH i regije, kulturni, privredni i estradni radnici, učenici, studenti, političari.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac rekao je Srni da je ovo prvi korak u prikupljanju sredstava i da će akcija za Miloševo liječenje biti nastavljena.

„Pretpostavljam da će njegov oporavak duže trajati i da će trebati još novca, a mi ćemo nastojati da i ubuduće organizujemo akcije koje će doprinijeti njegovom oporavku“, izjavio je Skakavac.

On je najavio da će već u petak, 25. marta biti održan humanitarni koncert u Sportskoj dvorani „Slavija“ u Istočnom Sarajevu, a prihod od ulaznica namijenjen je za Miloševo liječenje.

Porodici Božović može se pomoći uplatom na namjenski žiro račun za Miloša Božovića broj: 562-01281157692-32 kod NLB banke Istočno Sarajevo, te uplatom iz inostranstva na devizni račun IBAN: BA395620128126402663 Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, Trg Kralja Aleksandra pet, 71123 Istočno Sarajevo, te SVIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića 4, 78000 Banjaluka.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare