Milićki srednjoškolci pomažu socijalno ugroženoj djeci

0

MILIĆI – Učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Milutin Milanković“ iz Milića pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć socijalno ugroženoj djeci sa područja ove opštine, a pridružili su se i akciji svojih vršnjaka u Republici Srpskoj pod nazivom „Obradujmo naše vršnjake na Kosovu i Metohiji“.

Predsjednik Savjeta učenika SŠC Anja Marinković rekla je Srni da je humanitarna akcija za pomoć socijalno ugroženoj djeci iz Milića počela danas i trajaće do 8. oktobra, a organizovana je u okviru Nedjelje djeteta.

„Učenici će u saradnji sa profesorima i direktorom našeg centra prikupljati odjeću, obuću, pribor za školu, sve što može da posluži djeci i što će bar malo da ih obraduje“, navela je Marinkovićeva.

Ona je dodala da će sve prikupljene stvari proslijediti milićkom Centru za socijalni rad koji će, prema spisku koji već posjeduje, pomoć podijeliti djeci kojoj je najpotrebnija.

Marinkovićeva je istakla i da su milićki srednjoškolci pridružili vršnjacima širom Republike Srpske u akciji „Obradujmo naše vršnjake na Kosovu i Metohiji“.

„Akcija će trajati do kraja godine, a najmanji iznos koji se može donirati je jedna konvertibilna marka i naši učenici se već javljaju da daju doprinos“, rekla je Marinkovićeva.

Ona je dodala da ove humanitarne akcije organizuju uz pomoć direktora Vesne Bogičević, koordinatora Savjeta učenika, profesora Radojke Savkić i još 14 učenika članova Savjeta.

„Situacija sa virusom korona nam otežava organizovanje i rad, ali se trudimo da posredstvom onlajn sastanaka uspješno sprovodimo akcije, da budemo što aktivniji i nadamo se da će i ove akcije uroditi plodom“, dodala je Marinkovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare