Milica Popović sportista opštine Pale za 2013. godinu

0

Večeras su u sali Kulturnog centra Pale proglašeni najbolji sportisti opštine Pale u 2013. godini.

Za najboljeg sportistu je izabrana Milica Popović, karatistkinja Karate kluba Romanija, aktuelna šampionka svijeta u slobodnim borbama pojedinačno u teškoj kategoriji, i šampionka svijeta u katama ekipno na Svjetskom Fudokan karate šampionatu koji je održan u Pragu prošle godine.

Milica Popović je istakla da joj je ovo priznanje, pored brojnih medalja koje je osvajala na svjetskim, evropskim, balkanskim takmičenjima, najznačajnije jer je među najboljima izabrana za najbolju.

Ona je zahvalila svima koji su joj pomogli u ostvarivanju rezultata, istakavši da će novčani dio nagrade podijeliti sa Klubom i Udruženjema za djecu sa posebnim potrebama “Sunce”.

Drugo mjesto je pripalo Milošu Goliću, aktuelnom amaterskom šampionu svijeta u K1 WKU, a treće najboljoj BH skijašici Žani Novaković.

Među deset najboljih sportista našli su se: Stefan Jokić (Šahovski klub Gambit) juniorski prvak RS, Milan Stanišić (KK Feniks), Jovana Garić (OK Jahorina), Bojan Stanišić (AK Pale), Tanja Karišik (Ski klub Romanija), Mladen Plakalović (Ski klub Istočno Sarajevo), Dražen Subotić (Džudo klub Romanija).

Na svečanoj ceremoniji dodijeljeno je posebno priznanje za djecu sa posebnim potrebama Njegošu Mihajloviću (Udruženje Sunce). Nagrada za najboljeg sportskog radnika pripala je Radenku Pekiću iz Smučarsko planinarskog društva Jahorina. Za najboljeg trenera u protekloj godini je izabran Momir Popović iz KK Romanija. Najuspješniji klub u 2013. godini je Smučarski klub Romanija.

Nagrade za najperspektivnije sportiste su pripale: Danici Blagojević (AK Pale), Milici Veselinović (Plesni studio Orion), Nemanji Vuksanoviću (FK Romanija), Bošku Drašku (KBS Rajko Kušić), Mariji Živković (KBV Zanshin), Vojinu Karišik (KK Romanija), Sari Mumović (Smučaski klub Romanija), Nini Petrović, Nataši Pejović (Plesni studi Orion), Radomiru Rebiću (KK Tri poena).

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da opština pomaže svojim sportistima, ali da to još nije dovoljno i onoliko koliko njima treba. Kovačević je naglasio da je opština, osim planiranih sredstava za sport, iz budžeta pomogla i sve sportske manifestacije na prostoru opštine. On je istakao da opština Pale ima velike sportiste, a da tome u prilog govori i činjenica da na Olimpijske igre u Soči odlaze četiri sportista sa Pala.

Na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, Pale će predstavljati Žana Novaković, Marko Rudić u alpskom skijanju, “biatlonka” Tanja Karišik članica Skijaškog kluba “Romanija” i Mladen Plakalović u skijaškom trčanju, takmičar Ski kluba “Istočno Sarajevo”.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/izbor-sportiste-opstine-pale-2013/] width=[54] height=[54] title=[Izbor sportiste opštine Pale 2013] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments