Milana Mijatović osvojila Časni krst

0

ZVORNIK – Milana Mijatović /18/ iz Čelopeka kod Zvornika preplivala je danas prva stazu dugu 33 metra na Zvorničkom jezeru i osvojila Časni krst.
Mijatovićevoj je, u ime Crkvene opštine Zvornik i Rafting kluba „Eko Drina“ iz Zvornika, sveštenik Rade Tešić uručio i Časni srebrni krst u trajno vlasništvo.

Ona je rekla da joj je ovo prvo plivanje za Časni krst, ali da joj je uvijek bila želja da učestvuje na bogojavljenskom plivanju.

„Plivala sam i pobijedila i hvala svim učesnicima plivanja“, rekla je ona i dodala da joj, dok je plivala, uopšte nije bilo hladno.

Mijatovićeva je četvrti razred saobraćajne škole u Zvorniku.

Sveštenik Tešić rekao je da je, s blagoslovom NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlankog Hrizostoma, ovo šesto takmičenje na Zvorničkom jezeru za Bogojavljenski krst na kome je učestvovalo 20 takmičara.

On je dodao da su za Časni krst plivali učesnici sa Sokoca, iz Bijeljine, Vlasenice, Novog Sada i Zvornika i podsjetio da je Milana Mijatović bila jedini ženski učesnik takmičenja.

„Svi učesnici plivanja prethodno su prošli ljekarski pregled“, rekao je Tešić.

Takmičenje za Bogojavljenski krst održava se na vodenoj stazi dugačkoj 33 metra u spomen na godine života Isusa Hrista provedene na zemlji, od rođenja do stradanja, Vaskrsenja i Vaznesenja na nebo.

Takmičenje, koje je posmatrao veliki broj građana, pratili su policijski patrolni čamci, kao i ronioci i članovi sportskih ribolovnih udruženja iz Zvornika.

Prethodno je u Crkvi Svetog arhiđakona Stefana na Mlađevcu kod Zvornika služena liturgija, a potom je na platou Rafting kluba „Eko Drina“ na Zvorničkom jezeru obavljeno blagosiljanje plivača.

Prošle godine Časni krst je osvojio Neđo Rebić iz Vlasenice.

Organizatori plivanja za Bogojavljenski krst su Srpska pravoslavna crkvena opština Zvronik i zvornički Rafting klub „Eko Drina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare