Milan Simetić stigao kući nakon liječenja u Padovi

0
Milan Simetić stigao kući nakon liječenja u Padovi

ŠEKOVIĆI – Četrnaestogodišnji Milan Simetić iz sela Kalabače u opštini Šekovići vratio se danas kući nakon šestomjesečnog liječenja u italijanskom gradu Padova, gdje mu je 25. decembra obavljena transplantacija jetre.

Milan je od rođenja imao problema sa bubrezima, koji su mu 2016. otkazali, a ugrožen mu je bio i rad jetre, pa je jedina nada za ozdravljenje bila transplantacija organa.

Zbog velikih troškova koje zahtijeva takav medicinski poduhvat koje porodica Simetić nije mogla da finansira, organizovana je humanitarna akcija regionalnih razmjera tokom koje je prikupljen novac za transplantaciju jetre koja je obavljena u Padovi.

Prema programu liječenja Milan će, do transplatacije bubrega, svakih mjesec dana ići na kontrolu u Padovu. Istovremeno, nastaviće i tretmane u Hemodijaliznom centru Opšte bolnice u Zvorniku, gdje će ići četiri puta sedmično.

Vidno uzbuđen, Milan je ispričao novinaru Srne da se osjeća dobro i da je srećan što je stigao kući.

„Jedva čekam da se vidim sa drugarima. Oni još ne znaju da sam se vratio“, rekao je Milan.

U domu Simetića je velika radost i zadovoljstvo zbog Milanovog povratka kući, uspješnog liječenja u Padovi, kao i zbog toga što je porodica ponovo na okupu.

Otac Joviša kaže da je zahvalan ljekarima u bolnici u Padovi i zdravstvenom radnicima u Dijaliznom centru u Zvorniku na velikoj pažnji koju su poklonili njegovom sinu.

„Nemam riječi kojima bi mogao da se na pravi način zahvalim italijanskim ljekarima. Sve što bih mogao da kažem za njih je malo“, kaže Joviša.

On navodi da su, tokom boravka u Italiji, veliku podršku i pomoć imali od njegovih rođaka koji žive i rade u toj zemlji, te velikog broja ljudi iz Republike Srpske koji tamo borave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments