Milan Pejić reizabran za predsjednika Udruženja Ilidžanaca

0
Milan Pejić reizabran za predsjednika Udruženja Ilidžanaca

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Zavičajnog udruženja Ilidžanaca i prijatelja Ilidže i dalje će biti Milan Pejić, odlučeno je na izbornoj skupštini koja je održana večeras u Istočnom Novom Sarajevu.

Pejić je okupljenim članovima ovog uduženja zahvalio na ukazanom povjerenju i na tome što su prepoznali rad i rezultate koje je aktuelno rukovodstvo ostvarilo u protekle četiri godine, te obećao da će i u narednom mandatu nastaviti da čuvaju i njeguju tradiciju ilidžanskih Srba.

„U protekle četiri godine bazirali smo se na njegovanje tradicije zavičaja iz kojeg dolazimo, odnosno, naše Ilidže. Mi smo poslije Dejtonskog sporazuma uglavnom preselili u Istočno Sarajevo, ali smo nastavili da njegujemo uspomenu na sve ono što se tamo kroz istoriju dešavalo“, rekao je Pejić.

Prema njegovim riječima, zalaganjem i naporima Zavičajnog udruženja Ilidžanaca i prijatelja Ilidže, u protekle četiri godine obnovljena su dva spomenika u porti Hrama Svetog Save u Blažuju.

„Obnovili smo spomenik palim žrtvama u Drugom svjetskom ratu koje su strijeljale ustaše, i spomenik koji je posvećen žrtvama koje su ubili Austrougari 1914. godine. Mislim da je to bilo veoma značajno i emotivno za mnoge ljude i potomke, jer su ti spomenici vremenom bili ruinirani i oštećeni u proteklom ratu“, istakao je Pejić.

On je naglasio da je Zavičajno udruženje Ilidžanaca i prijatelja Ilidže finansijski pomoglo stradalima od poplava, tako što su sredstva direktno uplatili na zbirni račun Republike Srpske za poplave, a pomoglo je i brojna bolesna lica i socijalno ugrožene porodice.

On je podsjetio da je Zavičajno udruženje Ilidžanaca i prijatelja Ilidže registrovano u aprilu 2014. godine, te da je u tom momentu brojalo više od 400 članova, ali da je trenutno aktivno oko 130 članova.

Pejić je dodao da su rad ovog udruženja finansijski u nekoliko navrata pomogli grad Istočno Sarajevo, te opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare