Milan Palikuća pobjednik takmičenja „Kineski most“

0

Student Katedre za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Palikuća pobjednik je ovogodišnjeg takmičenja iz kineskog jezika i kulture „Kineski most“ i predstavljaće BiH na međunarodnom takmičenju u Pekingu.

Drugo i treće mjesto na ovom takičenju održanom u nedjelju, 17. maja, putem internet plaforme, osvojili su polaznici kurseva kineskog jezika na Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjaluci – Vid Kecman i Tina Gajić.

Nagrada za drugo mjesto je posjeta Kini i učešće u zanimljivim aktivnostima finala samog takmičenja, koje će ispratiti mnoge kineske nacionalne televizije, navedeno je na sajtu Filozofskog fakulteta Pale.

„Takmičenje je održano u skladu sa okolnostima i trenutnom situacijom putem internet platforme `Vičet`, a učesnici su polagali test poznavanja kineske kulture, pripremili govor na kineskom jeziku i predstavili zabavni program iz oblasti kineske kulture i umjetnosti“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju Filozofskog fakulteta Pale ističu da je zbog novonastale situacije održan i poseban intervju kako bi sudije bolje upoznale takmičare i ocijenili njihovo vladanje kineskim jezikom.

„Kineski most“ je takmičenje koje tradicionalno organizuje Katedra za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u saradnji sa Konfucijevim institutom Univerziteta u Banjaluci i Ambasadom Kine u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare