Миладин Вуковић први допливао до Часног крста

0

На ријеци Прачи у паљанском насељу Николићи до Часног крста данас на велики хришћански празник Богојављење, први допливао Миладин Вуковић.
Он је као награду добио Свето писмо.

Вуковић је са још стотињак учесника, међу којима је био и четворогодишњак Павле Клачар, пливао 33 метра, што симболише године живота Исуса Христоса.

Вуковић, који је из Скелана а живи на Палама, изјавио је новинарима да је и прије пливао за Часни крст и то на ријеци Дрини.

Он је свима честитао данашњи празник поздравом „Бог се јави“, те захвалио организатору Туристичкој организацији града Источно Сарајево што је по први пут организовали пливање које је било на врхунском нивоу.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Иконић каже да су презадовољни данашњом манифестацијом којом његују традицију витештва, по чему су Срби далеко препознатљиви.

Иконић наводи да су сви учесници побједници и да је све протекло у најбољем реду.

„Имали смо око 100 такмичара, међу којима је пет д‌јевојака и најмлађег учесника четворогодишњака, у пливању за Часни крст“, истакао је Иконић и додао да су данас показали како сви заједно у саборности могу прослављати велике празнике.

Представник организационог одбора пливања за Часни крст Милош Ковач рекао је да поздрав „Бог се јави“, описује сву љепоту и снагу данашњег празника.

Прије освештања воде, у Цркви Вазнесења Господњег у Подграбу служена је Света литургија, те освештан Часни крст и пливачима дат благослов за пливање.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare