Mihić: U vodovodni i kanalizacioni sistem uloženo 6,5 miliona KM

0

ZVORNIK – Na području grada Zvornik danas su pušteni u rad vodovodni sistem u naselju Tršić, kanalizacioni sistem u Tabancima, te rekonstruisani potisni i distributivni cjevovodi u Zvorniku i Karakaju, koji su urađeni u okviru Projekta izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže grada Zvornika.

Pomoćnik ministra finansija u Vladi Republike Srpske Radmila Mihić rekla je da je u prethodne tri godine na području tog grada u vodovodne i kanalizacione sisteme uloženo više od 6,5 miliona KM, što je značajan iznos.

“Meni je zadovoljstvo što sam zajedno sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem bila u prilici da otvorimo česme i pustimo vodu u zvorničkom naselju Tršić i time pokažemo ljudima šta je sve učinjeno sa novcem koji je donirala EU, kao i vlastitim učešćem grada Zvornika i građana”, rekla je Mihićeva.

Mihićeva, koja je i šef Tima za upravljanje projektom “Vodovod i kanalizacija Republike Srpske”, istakla je da je veliko zadovljstvo, ne samo onih koji su radili na ovom projektu, nego i građana zbog kojih se sve to radi, kada se, nakon četiri ili pet godina mogu vidjeti rezultati i efekti urađenog posla.

Ona je dodala da je rad na ovom projektu bilo novo iskustvo za sve koji su uključeni u njegovu realizaciju kako sa nivoa Republike Srpske tako i sa nivoa 32 opštine i grada u kojima su rađeni ovi projekti.

“Pokazali smo se veoma sposobnim da u potpunosti pratimo ono što su zahtijevali Evropska investiciona banka i EU”, rekla je Mihićeva i najavila dolazak predsjednika Evropske investicione banke radi dogovora o nastavku “Projekta Vodovod i kanalizacija Republika Srpska dva”.

Ona je ocijenila da je to dokaz da je prethodni posao dobro urađen.

Mihićeva je podsjetila da ovaj projekat relizuje Vlada Republike Srpske zajedno sa Evropskom investicionom bankom i donatorima EU i Švedskom razvojnom agencijom, te da 32 opštine i grada učestvuju u njemu tokom prethodnih pet godina.

Stevanović je rekao da realizacijom ovog projekta više od 80 odsto ljudi sa područja grada Zvornika i svih mjesnih zajednica, mogu da se priključe na gradsku vodu, ako to žele.

“To je veliki isorak i zato je pustanjem ovog dijela vodovodnog sistema veliki događaj i za naše sugrađane i za Gradsku upravu”, rekao je Stevanović.

Ističući da se svakodnevno na vodovodnu mrežu priključuju novi korisnici, odnosno nova domaćinstva, Stevanović je naglasio da se nastavlja sa realizacijom ovog projekta, jer je cilj Gradske uprave da sve jedno domaćinstvo, ako to želi, ima priključak na gradsku vodovodnu mrežu.

On je najavio da se od sljedeće godine ulazi u projekat vodosnabdijevanja zvorničkih mjesnih zajednica Oraovac, Kitovnice, Grbavci i Križevići i dodao da počinje realizacije vodovodne mreže, za koju već postoji projektna dokumentacija, i za naselja Pilica i Lokanj.

“To je veliki projekat koji vrijedi 10 miliona KM. Naći ćemo sredstva, nećemo stati, jer želimo da i ubuduće radimo za dobrobit svih onih koji žive na ovim prostorima”, rekao je Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments