Mihić: U vodovod i kanalizaciju uloženo šest miliona KM

0
Mihić: U vodovod i kanalizaciju uloženo šest miliona KM
ZVORNIK – Pomoćnik ministra finansija Republike Srpske Radmila Mihić rekla je danas da je u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu na području grada Zvornika investirano više od šest miliona KM.

Mihićeva, koja je i šef Tima za upravljanje projektom „Vodovod i kanalizacija Republike Srpske“, rekla je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, da su od ovih sredstava više od milion KM bila grant-bespovratna sredstva, te da je i grad Zvornik u ovaj projekat znatno uložio.

Ona je pojasnila da je Zvornik jedan od gradova i opština u kojem je do sada na zadovoljavajući način urađen posao.

„Za Zvornik nismo imali nikakve primjedbe, ni što se tiče kvaliteta izvedenih radova, a ni odabira investicija, odnosno prioriteta, čime možemo pohvaliti angažman grada Zvornika na kompletnom ovom projektu“, rekla je Mihićeva.

Prema njenim riječima, kada se riješi pitanje vodosnadbijevanja ili kanalisanja otpadnih voda, onda se mogu stvarati preduslovi da se grad razvija, da životni standard stanovništva bude na nivou kakav treba da bude u lokalnoj zajednici koja neprestalno ide naprijed.

Mihićeva je podsjetila da ovaj projekat, čija je ukupna vrijednost 100 miliona evra, relizuje Vlada Republike Srpske zajedno sa Evropskom investicionom bankom i donatorima – Evropskom unijom i Švedskom razvojnom agencijom, te da 32 lokalne zajednice učestvuju u njemu u petogodišnjem periodu.

Stevanović je istakao da je grad Zvornik na samom kraju realizacije projekta „Zvornik-sjever“, u okviru kojeg je, praktično, kompletan sjeverni dio grada obuhvaćen vodosnabdijevanjem.

„Ostalo je još da se, u okviru projekta `Zvornik-sjever`, uradi vodovod u dijelu naselja Pilica i Lokanj“, rekao je Stevanović i izrazio nadu da će se do kraja godine krenuti sa tim poslom.

On je rekao da predstoji i projekat za vodosnabdijevanje ostatka područja grada Zvornika u mjesnim zajednicama Šćemlija, Glumina, Oraovac, Križevići i Dugi Dio, čime bi 90 odsto zvorničkih naselja bilo snabdjeveno gradskom vodom za piće.

(www.palelive.com / Srna)
Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare