Migrante svakodnevno vraćaju sa granice

0
Izvještaj Policijske uprave Foča

FOČA – Pripadnici Granične policije BiH i Policije Republike Srpske svakodnevno iz graničnog pojasa vraćaju migrante u Crnu Goru, a takve aktivnosti posebno su izražene na Metaljci kod Čajniča i u Čelebićima kod Foče, rekao je danas načelnik fočanske Policijske uprave Velimir Kostović.

Kostović je na konferenciji za novinare naveo da je za šest mjeseci ove godine Policijska uprava Foča registrovala 138 migranata, ali da je njihov broj i veći, jer se “vrši njihovo odvraćanje”.

“Migranti koji imaju papirologiju da su već obrađivani u Crnoj Gori ili Srbiji ne ulaze u proceduru, nego se vraćaju na granicu sa Crnom Gorom”, rekao je Kostović.

On je naglasio da migranati nisu počinili krivično djelo, niti prekršaj, već da je policija samo imala prijave građana da u selima u blizini granice migranti koriste pomoćne objekte ili kuće da bi se sklonili od nevremena ili prenoćili.

“Na osnovu sporazuma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Granične policije BiH, na našem terenu 17 policajaca iz više policijskih uprava pruža pomoć pripadnicima Granične policije, tako da su svakodnevno prisutni u zajedničkim patrolama na pojasu prema Crnoj Gori i Srbiji”, rekao je Kostović.

On je ocijenio da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Foča u prvoj polovini ove godine stabilno i dobro, što je potkrijepio statističkim podacima, prema kojima je od početka godine do kraja juna zabilježeno 115 krivičnih djela, 20 manje u odnosu na isti period prošle godine, te da nije bilo ubistava, razbojništava, niti krađa vozila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments