Metar kvadratni stambene površine 600 KM

0

SOKOLAC – Skupština opština Sokolac danas je usvojila odluku da prosječna građevinska cijena korisne stambene površine na području opštine bude 600 KM po metru kvadratnom, što će biti osnovica za izračunavanje visine rente. Odbornici su prihvatili odluku da bazna cijena troškova pripremanja i opremanja građevinskog zemljišta na području opštine bude 40 KM, što će biti osnovica za izračunavanje visine naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Opštinski parlament donio je i odluku da visina poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine za ovu godinu bude 0,06 odsto od procijenjene tržišne vrijednosti nepokretnosti.

Skupština opštine prihvatila je informaciju o stanovima u vlasništvu opštine u naselju Brezjak kod Sokoca, a korisnici ovih stanova mogu privatizovati stanove. Prije obračuna otkupne cijene stana, korisnici ovih stanova treba da dostave dokumentaciju, kao i dokaz da nisu otkupili drugi stan.

Na sjednici je prihvaćen program usluga zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu, za šta će biti obezbijeđeno 119.247 KM, kao i odluka o realizaciji programa usluga zajedničke komunalne potrošnje za 2011. godinu za šta je izdvojeno 99.847 KM.

Za v.d. direktora Centra za socijalni rad imenovana je Snježana Bašević do okončanja konkursa, a dosadašnjem direktoru Milanu Ćajiću prestao je mandat zbog odlska u penziju.

Prihvaćena je odluka o ustupanju objekta vatrogasnog doma na Sokocu na korištenje profesionalnoj vatrogasnoj brigadi iz Istočnog Sarajeva.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments