Mehmedović novi predsjednik, Grujić nezavisni poslanik

0

ZVORNIK – Mersad Mehmedović imenovan je za novog predjednika Skupštine opštine Zvornik na današnjoj redovnoj sjednici, jer je dosadašnjem predsjedniku Nedimu Čiviću iz SDA prestao mandat, prema odluci Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

CIK je Čiviću oduzeo mandat, jer je duže od šest mjeseci odjavio prebivalište iz mjesta u kome je izabran na funkciju odbornika.

“To je suprotno Izbornom zakonu BiH koji je propisao da izabranom članu organa vlasti na svim nivoima prestaje mandat prije isteka vremena na koje je izabran ako odjavi prebivalište s područja izborne jedinice u kojoj je upisan u centralni izborni spisak da glasa i u kojoj je izabran, istekom roka od šest mjeseci od dana odjave prebivališta”, saopšteno je na sjednici SO.

Čivić je izjavio Srni da je u januaru prošle godine odjavio prebivalište sa područja opštine Zvornik zbog liječenja djeteta na Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ “Tuzla”.

“Uradio sam to, jer prema Zakonu o zdravstvu FBiH lica koja nemaju prebivalište na području jednog entiteta ne mogu ostvariti pravo na liječenje u tom entitetu, čime sam se ogriješio o Izborni zakon”, rekao je Čivić.

Prije nego što je imenovan za predsjednika, Mehmedoviću je dodijeljen mandat kao sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste SDA.

Na današnjoj sjednici Skupština je obaviještena i da je odbornik u Skupštini opštine Branko Grujić, na lični zahtjev, napustio Klub odbornika SDS-a, te da će ubuduće djelovati kao nezavisni odbornik.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments